Vištų kepenėlės su makaronais


Prieš kelias dienas nusipirkau šauniai nukainuotą Jamie Oliverio knygą “Mano Italija.“ Žinoma ir vėl su nuoširdžiausiomis viltimis, kad jau dabar šį kartą tikrai pasinaudosiu šiais receptais ir šeimai paruošiu tikrai ką nors labai itališko , “makaroniško.“ Pradėjau vartyti ir kuo toliau varčiau, tuo labiau supratau, kad knygelę teks padėti į lentyną bent jau iki vasaros vidurio, nes reikia tiek visokių šviežių daržovių, ekologiškų prieskoninių žolelių ir t.t., kad kol visa tai nesužels mano darželio lysvėje, teks ir vėl įjungti savo nelabai originalią, kulinarinę vaizduotę  ir pabandyti ką nors naujo.

Mintis apie vištų kepenėles atėjo gana neįprastomis sąlygomis ir kaip sakoma, nepatogu net rašyti…vištų kepenėles pirkau savo sergančiam šuniui, o kadangi pietums šaldytuve daugiau nieko mėsiško neturėjau, tai dalį šių kepenėlių paėmiau ir panaudojau savo šeimai pamaitinti. Tiek pagyrų iš savo vyro jau seniai nebuvau gavusi, o rezultatu buvau patenkinta ir aš pati. 

Taigi jums reikės: 300 g vištų kepenėlių, 5-6 vidutinio dydžio pievagrybiai, 1 nedidelis poras, 5-6 puselės saulėje džiovintų pomidorų, kelios riekelės aitriosios paprikos, stiklinė Sangrijos vyno, sviesto kepimui, 2 dideli šaukštai grietinės, pikantiškų prieskonių, miltų, druskos, 50 g parmezano sūrio, apie 200-250g makaronų.

Darbo eiga: vištų kepenėles nuplauti po šaltu vandeniu ir peiliu pašalinti visas gelvas gysleles, užberti druskos bei prieskonių ir apvolioti miltuose. Į įkaitintą keptuvę įdėti sviestą ir lengvai apkepinti kepenėles iš abiejų pusių, tada ant viršaus sudėti plonais griežinėliais supjaustytą porą, į keturias dalis padalintas pievagrybių galvas bei susmulkintus saulėje džiovintus pomidorus. Kai viskas lengvai apkepa, įpilti Sangrijos vyno bei grietinės. Uždengti keptuvę dangčiu ir patroškinti apie 10 min ant lengvos ugnies.

Puode su pasūdytuvandeniu išvirti makaronus ir nukoštus sudėti į troškinį. Išmaišyti ir ant viršau užtarkoti sūrio. Viską dar šiek tiek pakaitinti ant silpnos ugnies.

Patiekalas tikrai labai lengvai pagaminamas ir nereikia labai brangių ar sunkiai surandamų prekyboje produktų. Tikrai pigūs bei skanūs pietūs. Viskas priklauso tik ar jūs mėgstate kepenėles. Jei taip, tai tikrai verta šį receptėlį išbandyti!

Parašykite komentarą