Pavasario džiaugsmai


Jau saulelė vėl atkopdama budino svietą
Ir žiemos šaltos trūsus pargriaudama juokės.
Šalčių pramonės su ledais sugaišti pagavo,
Ir putodams sniegs visur į nieką pavirto. (Donelaitis ‘Metai’)

Va tai tokie mano pavasariniai džiaugsmai. Įdomiausia, kad kol gyvenau mieste nelabai atkreipdavau dėmesį į ateinančio pavasario ženklus. Greičiau jau niurzgėdavau, kad visur pažliugę, nežinai ką vilktis paltą ar striukę, nes su paltu jau kaip ir karšta, o su lengva striuke lyg vis dar vėsoka. O va dabar, kai gyvenu vienkiemyje-tai pavasaris tiesiog raute raunasi į mano gyvenimo rutiną.
Prieš kelias dienas mane pažadino pirmasis gervių klyksmas. Jau parskrido man mieli paukščiai, jau klykauja laukuose šaukdamos viena kitą ir mosuoja dideliais sparnais, grakščiai išlenkusios kaklus. Jei prieš gerą savaitę vargiai galėjai išgirsti reto paukštelio čiulbėjimą-tai dabar rytais gali džiaugtis tikrų tikriausiu choru. Ir tas choras neprilygsta jokiam lediniam, auksiniam ar kokiam kitam TV Chorų karui. Gamtai nereikia treniruotis ar įrodynėti kokia ji unikali, gabi ir neprilygstanti.
Na o pabaigai keliu sausainių receptėlį. Juos kepiau vakar. Labai tinka prie balto vyno taurės.


Sausainiai su mėlynuoju sūriu ir aguonomis.
150g miltų, 100g sviesto, 75g mėlynojo sūrio, 1,5 šaukštai aguonų, jūros druskos.
Darbo eiga: Sviestą atšaldykite ir sutarkuokite, sūrį susmulkinkite. Plaktuvu suplakite miltus, sūrį ir sviestą, kol susidarys tešlos rutulys. Iš tešlos suformuokite pailgą plonesnį batonėlį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir valandą laikykite šaldytuve.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo skardą ištepkite sviestu. Išvyniokite tešlos batonėlį, apvoliokite aguonose ir supjaustykite pusės centimetro riekelėmis. Dėkite sausainius į skardą maždaug per 3 cm vieną nuo kito. Pabarstykite druska ir kepkite orkaitėje apie 15 min. Atvėsinkite ant grotelių.
Sausainiai labai tinka prie balto vyno ir juodų alyvuogių. Skonis kaip tikrų krekerių tik dar skaniau!

2 atsakymai to “Pavasario džiaugsmai”

  1. Niam, niam…🙂 Matai kaip gerai kad užjudinau, iškart ir pavasariu pakvipo, ir receptukas geras atsirado, matyt reiks dažniau papriekaištauti :))) ,o tai jau visai užsidžiaugei savo gamtos apsuptimi, reikia ir į civilizaciją kartais sugrįžti…
    He he, jaučiu, kad ir manęs tas pats laukia, nebenorėsiu į kompiuterį nei pažiūrėti.😉

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: