Obuolių pyragas su šokoladu ir riešutais


Turbūt nėra nei vienos mėgėjos konditerės, kuri nebūtų kada nors iškepusi obuolių pyrago. Ir turbūt nėra žmogaus žemėje (na čia man taip norėtusi tikėti), kuriam nepatiktų toks pyragas. Jį galima valgyti ir karštą, ir šaltą, ir su ledais, grietinėle, šokoladu ir t.t. ir t.t. Čia jau fantazijai tikrai ribų nėra.

Kažkada labai mėgau lankytis Klaipėdos Presto kavinėje. Ten visada buvo kepamas fantastiškas obuolių pyragas. Nepagailėdavau pinigėlių ir užsisakydavau didžiausią gabalą karšto malonumo ir dar šalia, atgaivai gaudavau skanių ledų. Deja, deja, laikai keičiasi, pasaulį krečia įvairios krizės ir Presto kavinėje obuolių pyragas tapo jau nebe toks skanus, dažnai atnešamas atvėsęs, ir riešutų jame beveik neliko… ir teko pačiai organizuoti obuolių pyrago kepimą. Žodis organizuoti-tai pačia to žodžio tiesiogine prasme, nes šį puikų obuolių pyragą paprašiau iškepti Gintarės ir o dangau, jis išėjo tikrai tobulas. Jei kas mėginsite kepti šį skanuoliuką, garbės žodis , tikrai nepasigailėsite.

Jums reikės: 225g miltų, 175g kambario temperatūros sviesto, 175g rudojo cukraus, 2 dideli obuoliai, 2 kiaušiniai, 50g lazdyno riešutų, 4 šaukštai natūralaus jogurto, šaukštelis vanilės ekstrakto, šaukštelis cinamono. Aplieti ir apibarstyti: 100g juodojo šokolado, šauktas smulkintų lazdynų riešutų.

Darbo eiga: kambario temperatūros sviestą su cukrumi ir vanilės ekstraktu plakite tol, kol masė taps puri. Po vieną įmuškite kiaušinius. Sudėkite jogurtą, suberkite miltus ir cinamoną. Išmaišykite. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite tešlą ir atsargiai mediniu šaukštu išmaišykite. Lazdynų riešutus suberkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Paskrudinkite orkaitėje ir šiek tiek pasmulkinkite elektriniu smulkintuvu. Tešlą supilkite į sviestu išteptą kekso formą. Apiberkite smulkintais riešutais. Kepkite 160 laipsniu orkaitėje maždaug pusantros valandos. Išimkite ir atvėsinkite.

Juodąjį šokoladą ištirpinkite į karšto vandens vonelę įstatytame inde (galima įdėti šaukštą sviesto, šokoladas bus skystesnis). Gausiai apliekite pyragą ir apibarstykite smulkintais lazdynų riešutais.

Receptėlis pasiskolintas iš knygos Obuolių pyragai.

SKANAUS!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: