Morkų tortas arba skanus netikėtumas


    Ir tikrai man šis tortas buvo tikrų tikriausias netikėtumas. Kažkada esu kepusi morkų pyragą, bet šeimai jis nelabai patiko, nes labai jautėsi morkų skonis.  Tada nusprendžiau, kad tai pirmas ir paskutinis eksperimentas su morkomis. Ir ką? Vakar atsidarau spintelę, o ten pūpso dideliausias maišelis su morkomis. Nežinau kas čia man tada užėjo, bet pirma į galvą šovusi mintis buvo-morkų pyragas. Žinoma ne tas, kurį aš kepiau prieš metus. Pasirinkau receptą iš žurnalo “Virtuvė”. Šis torčiukas tikrai primena rudenines spalvas, prieskonių kupiną kvapą, jaukumą. Neapsirikau. Nuostabus skonis, nesijaučia morkos, nes jau ryte vaišinau užsukusį giminaitį ir jis negalėjo atspėti pagridinės torto sudėties-morkų!

  Biskvitui: 300 g tarkuotų morkų, 6 kiaušiniai, 150 g rudojo cukraus, 120 ml aliejaus, 240 g kvietinių miltų, 2 šaukšteliai kepimo miltelių, 1 šaukštelis cinamono, 1/2 šaukštelio grūstų gvazdikėlių, žiupsnelis tarkuoto muskato, 50g geltonųjų razinų, 100g smulkintų graikinių riešutų, 1 šaukštas tarkuotos apelsinų žievelės.

Kremui: 1 apelsino sultys, 200 ml plakamosios grietinėlės, 300g natūralaus tepamojo varškės sūrelio, kelis lašai vanilės ekstrakto, 2 šaukštai miltelinio cukraus, 100g smulkintų karijų riešutų.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Kiaušinius, cukrų, aliejų plakite, kol ištirps cukrus. Sudėkite morkas, suberkite miltus, persijotus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišykite. Suberkite razinas, riešutus ir apelsinų žievelę, supilkite į 20 cm skersmens pateptą sviestu ir pabarstytą miltais formą ir kepkite apie 50-60 min. Patikrinkite, ar iškepęs, mediniu pagaliuku. Ataušinkite ant grotelių. Grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi ir vanilės ekstraktu, sumaišykite su tepamuoju varškės sūreliu. Supilkite apelsino sultis ir išmaišykite. Dalį kremo sumaišykite su smulkintais karijų riešutais. Perpjaukite biskvitą į tris dalis, pertepkite kremu. Viršų ir šonus aptepkite kremu su karijų riešutais.

   Pabandykite išsikepti ir jūs ir manau, kad tikrai nenusivilsite.

SKANAUS!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: