Biskvitinis obuolių pyragas


   Na, kadangi obuolių šiuo metų laiku tikrai daug, tai reikia kažką su jais daryti:) Jau senokai ką nors kepiau. Vis nėra laiko, o ir didelio noro sukinėtis virtuvėje nebuvo. Vakare, virtuvėje eilinį šimtąjį kartą bežiūrėdama “Komisaro Rekso” seriją, sugalvojau, kad taip labai smarkiai noriu paprasto biskvito, na tokio, kokį dar gyva būdama kepdavo mano močiutė, kad puoliau ieškoti savo apdulkėjusių skardų ir traukti iš šaldytuvo paskutinius kiaušinius. Nusprendžiau, kad biskvitą galimą būtų pagardinti obuoliais ir džiovintomis figomis (razinų ar kitokių džiovintų vaisių nemėgsta mano dukra). Receptėlis tikrai lengvas. Jei norisi šventikškesnio, riebesnio varianto, tai galite susiplakti grietinėlės ir pagardinti jau iškeptą biskvitą. Deja, tokio skanumyno mano šaldytuve neatsirado… galvoju, gal rytoj nusipirksiu ir susiplaksiu, nes išėjo tikrai nemažas pyragas.

Produktai: 8 kiaušiniai, 2 stiklinės cukraus, 2 stiklinės miltų, apie 300 g džiovintų figų, 3 dideli obuoliai, sviesto skardai patepti.

Darbo eiga: kiaušinius gerai išsukti su cukrumi. Aš naudojausi mikseriu. Tada sudedame miltus ir vėl gerai išsukame. Skardą patepame sviestu, sudedame nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius, ant viršaus jų, sudedame susmulkintas džiovintas figas. Tada viską užpilame jau pasiruošta tešla. Kepame 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol taps rusvos spalvos. Norint sužinoti ar biskvitas iškepė, naudokitės mediniu pagaliuku. Mano biskivitas kepė apie pusantros valandos.

   Šio recepto pagrindinės sudedamosios dalys buvo paimtos iš žurnalo “Virtuvė” recepto, tačiau razinos pakeistos figomis ir nenaudotas cinamonas su vaniliniu cukrumi. Tikrai siūlyčiau prie jo plaktą grietinėlę. Galima netgi perpjauti biskvitą per pusę ir vidurį sutepti su grietinėle ir palikti per naktį, kad susirgertų. Mmmm…o gal dar  į tą grietinėlę trintų šaldytų braškių įdėti…ech…nu galima tikrai visko prisigalvoti. Pats biskvitas pagal šį receptą išėjo tikrai puikus.

SKANAUS!

5 atsakymai to “Biskvitinis obuolių pyragas”

  1. man tai nieko nėr skaniau už tą mamos obuolinį pyragą su graikiniais riešutais… niam…

  2. Danaja art Says:

    hehe šiandien mamą vaišinau, sakė labai primena močiutės biskvitą🙂 nutarėme, kad šventėms kepsime tokį tik su pertepimu😛

  3. Vietoj grietinėlės obuolių pyragą visada valgau su vaniliniais ledais.. Man šis derinis pačių pačiausias🙂

    • Danaja art Says:

      na čia jau skonio reikalas🙂 manyčiau kad obuolių pyragas tikras kosmopolitaniškas desertas, mėgsta beveik visi ir su įvairiais pagardais🙂

  4. Superinis receptukas isgelbejo kai labai greit reikejo pyrago sunestinem vaisem :)… Sis pyragas pirmasis dingo nuo stalo yeeeeee, visiem patiko🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: