Ryžių pyragas su obuoliais / Rice pie with apples


Prieš kelias savaites mūsų šeima nusprendė, kad atėjo laikas pradėti sveikai maitintis. Ne, ne, vegetarais greičiausiai netapsime. Bent jau aš neįsivaizduoju gyvenimo be mėsos. Tačiau atsisakėme duonos gaminių ir pieno produktų ( jei verdame košes, tai naudojame pieną be laktozės). Tai va, iš pradžių buvo šioks toks lengvas šokas. Ką dabar valgyti? O pasirodo jau įpusėjus mėnesiui atradome tiek daug įvairių receptų ir skanių maisto produktų, kad duonos ar sūrio bent jau dabar tikrai neprisimenu.

  Few weeks ago, our family decided to start healthy living. So, we started to change our eating habits first. No, no, probably we will  never change to vegetarianism. At least me cant imagine a day without meat. However, from our meniu we withdrew all breadstuffs and milk products ( the only milk we drink now is milk without lactose).  So, at first it was a light shock. What should we eat now? But, after a few weeks, we already found a lot of nice recepies of healthy but tasty food. At least at the moment, I even dont remember about bread or cheese.

  Tačiau kartais vis tiek norisi ko nors saldaus. Kad ir pyrago. Taigi kiek paieškojusi, radau puikią išeitį -šį ryžių pyragą su keptais obuoliais. Kaip visuomet renkuosi receptus, kurie yra lengvai įgyvendinami, nereikalauja didelių piniginių resursų ir yra skanūs.

——————————————————————————-

However, sometimes I still want something sweet. Why not a pie! So, after a short search I finaly decided on this nice rice pie with apples. As always, I give priority to easy recepies that take little time to cook, dont cost much and are of good taste.

Jums reikės:                                                You will need:

4 dideli obuoliai                                          4 big apples

200 g cukraus                                               200 g sugar

( 100 g balto 100g rudo)                          (100 g white 100 g brown)

2 kiaušiniai                                                       2 eggs

1 stiklinė baltų ryžių                                    1 glass white rice

1 l pieno                                                              1 litre milk

citrinos žievelė,                                                1 lemon skin,

cinamonas                                                          cinnamon

Nuskustus obuolius perpjauname puselėmis ir išskobę širdeles, dedame į riebalais pateptą skardą. Ant obuolių supilame 100g rudo cukraus. Dedame į 200 laipsnių karščio orkaitę ir kepame 30 min. Kol obuoliai kepa, užviriname pieną su trintomis cintrinos žievelėmis ir baltu cukrumi, suberiame ryžius. Kai ryžiai išvirs, ataušiname, supilame plaktus kiaušinius ir cinamoną. Viską dedame ant obuolių ir toliau kepame orkaitėje 130 laipsnių temperatūroje apie 30 min.

  First we peel apples, cut them into two halfs, take off seeds and put them into oiled baking tray. Pour brown sugar on the apples and put all into hot oven with 200 degree. While apples are baking, prepare rice. Pour milk into a pot with shredded lemon skin and white sugar. When milk is boiling, add rice and cook about 20 min. When rice is cold, put cinnamon and add eggs into it stirr well.  Pour rice onto baked apples and put everything into 130 degrees oven for 30 more minutes.

  Šį pyragą valgiau užsigerdama roibos arbata. Labai skanu.

SKANAUS! / IT IS VERY TASTY!

5 atsakymai to “Ryžių pyragas su obuoliais / Rice pie with apples”

  1. šita gi, bet tikrai yra miltų be gliuteno (dėl kurio, manau, ir negali valgyti kviečių duonos…) nueik į Sveikus produktus ir tikrai rasi visokių miltų be gliuteno – galėsi ir toliau normalius pyragus kepti😉 arba pagooglink receptų gluten-free😉

  2. nu aš gi nesakau, kad normalių pyragų nevalgau:P kai labai noriu tai tas tavo Gintei duotas receptas bananinės duonos labai praverčia. O čia aš ši ta gi…valgau tą ryžių pyragą vietoje vakarienės:PP

  3. skirta Mindaugui😉 …kuris norejo deserto is ryziu :)))

  4. kas gausis kai obuolius kepsim 30min!!! ir dar prie 200laipsnių??!!!
    ir kyla klausimas;ar verdant pieną su citrinos žievelėm jo nesutrauks??? nelabai tobulas receptas, pardon

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: