Moliūgų ir slyvų uogienė


Che … mano darže jau seniai pūpso gal šeši ar daugiau dideliausių moliūgų, bet tik šiandien ryžausi vieną nupjauti ir parsinešti į namus. Oho koks pasirodo nemenkas darbelis tokį gražuolį ir didžkį partempti. Mes su dukra pakaitomis jį nešėme …gal kokius 20 metrų.  Tada nuskuodėme link daržinės ir po kelių minučių įritinome savo moliūgėlį į karutį ir tada jau palengva atriedėjome iki namų. Išsivirėme ir moliūgų košės ir moliūgų-slyvų uogienės.     Moliūgų košę tikrai moka išvirti ne viena šeimininkė, todėl recepto nerašysiu, tačiau moliūgai su slyvomis man pačiai buvo naujiena.

Jums reikės : 500 g moliūgų minkštimo, 500 g slyvų be kauliukų, 1 kg cukraus ( uogienių tirštiklio). Moliūgo dalis nulupame, išimam sėklas ir supjaustome.  Sudedame į puodą su vandeniu ir paverdame kol suminkštės. Tada vandenį nupilame ir  su grūstuvu sutriname į košę, sudedame supjaustytas slyvas, cukrų, tirštiklį ir viską užviriname. Nugriebiame putas, supilame į švarius indelius, užsukame ir apverčiame. Štai ir visas receptas. Pati nežinau koks bus šios uogienės skonis, bet tikiuosi nenusivilsiu.

Beje, skaičiau, kad moliūgų sėklas bei jų žiedus Amerikos indėnai naudojo kaip vaistą nuo skrandžio skausmų bei kirminams iš organizmo varyti.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: