Keksiukai su šokoladu ir bananais


Karšta. Lauke +28 laipsniai, namie tiek pat… gal net daugiau…jau net nebežinau kur geriau pasislėpti nuo kaitros. Sodyboje laukiu draugų apie kurių atvykimą sunžinau vos ne paskutinę minutę. Šaldytuve turiu kelis ne pačios pirmos jaunystės bananus ir plytelę karčiojo šokolado. Ne kažin kas pagalvoju. Sprendimą randU galima sakyti greitai, nes knygas apie maistą laikau virš viryklės ant gartraukio lentynėlės. Aš gi nesu specialistė, man reikia knygų, kad galėčiau ką nors greitai pagaminti. Man svarbiausia, kad tai ką gaminu būtų skanu ir greitai paruošiama. Aha..keksiukai tai jau tikrai skanu ir laaabai greitai. Dar paskaičiau, jei nenori kepti visų keksiukų iš karto, tai dalį tešlos galima saugiai sudėti į uždaromą indą ir laikyti 5-7 dienas šaldytuve!

Sudėtis: 100g rudojo smulkaus cukraus, 2 kiaušiniai, 100g ištirpinto margarino, 2 gerai prinokę bananai, 300g-350g miltų, 2 šaukšteliai kepimo miltelių, 50g karčiojo šokolado (glaistui dar reikia papildomai apie 100g karčiojo šokolado).

Darbo eiga: Suplakite kambario temperatūros kiaušinius su cukrumi iki vientisų putų. Įdėkite ištirpintą ir atvėsintą margariną, peiliu susmulkinkite šokoladą ir sumaišykite su į tyrelę sutrintais bananais. Persijokite su kepimo milteliais išmaišytus miltus ir įmaišykite į tešlą. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 18-20 min. Atvėsinkite. Šokoladą ištirpinkite garuose. Ištirpusį šokoladą užliekite ant pyragėlių.

SKANAUS!

Receptas paimtas iš knygos Keksiukai ir krepšeliai.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: