Raudonųjų serbentų pyragas


Kai karšta ir lauke ir namuose, visai nebesinorisi saldumynų. Na, gal ir norisi, bet kokių visiškai nesaldžių. Hmm..ar gali būti saldumynai nesaldūs? Žinoma, kad gali! Va, suradau tokį nesaldžių saldumynų receptėlį. Kaip tik vasariškas, nes raudonųjų serbentų galima prisirinkti pas močiutę ar mamą sode, arba nusipirkti turgelyje. Iš kart perspėju, pyragas gaunasi rūgštokas, nes visgi raudonieji serbentai, o ne braškės. Bet jei jį iškepsite diena prieš valgant ir pusdienį palaikysite šaldytuve, tai tikrai pajusite tikrą atgaivą jį valgydami. Bent jau aš valgiau su malonumu nors nesu didelė raudonųjų serbentų mėgėja.

Trapiai tešlai: 100g sviesto, 5 šauktšai cukraus, 1 kiaušinis, 350g miltų.

Įdarui: 500 g gerai prisirpusių raudonųjų serbentų (galima pamaišyti su juodaisiais), 3 kiaušiniai, 150 g cukraus ( galite dėti šiek tiek daugiau jei norite saldesnio), 200g luptų maltų migdolų (aš dėjau jau maišelyje pirktus, riekelėmis pjaustytus migdolus).

Darbo eiga: ant medinės lentos persijoti miltus, įmušti kiaušinį, sutarkuoti gerai atšaldytą svietą, suberti cukrų ir greitai rankomis išminkyti tešlą. Ją suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve 2 val. Nuplauti serbentus, pašalinti kotelius ir palikti uogas sietelyje, kad gerai nuvarvėtų vanduo. Trynius atskirti nuo baltymo. Į trynius suberti 50 g cukraus ir su plaktuvu gerai išsukti iki purios masės, suberti luptas ir pjaustytas migdolų riekeles. Baltymus išplakti su likusiu cukrumi iki standžių putų ir sukratyti į trynių ir migdolų masę, suberti nusunktus raudonuosius serbentus.  Atsargiai viską išmaišyti.

Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Iškočioti tešlą ir įdėti į 26 cm skersmens skardos dugną ir kraštus. Sukrėsti serbentų masę. Pyragą kepti apie 40 min. Iškepusį pyragą aušinti 5 min nenuėmus skardos kraštų. Vėliau baigti aušinti ant grotelių. Viršų papuošti apibarstant cukraus pudra. Atvėsusį pyragą dėti į šaldytuvą, kad serbentų įdaras gerai sustingtų.

SKANAUS!

4 atsakymai to “Raudonųjų serbentų pyragas”

  1. kokia kepėja pasidarei – net baisu:/ aš per tokius karščius galiu kepti tik tuos kepinius, kurių tešlai paruošti užtenka ne daugiau nei 10 minučių😀

  2. Danaja art Says:

    a ką sodyboje daugiau veiksi?:) žolę pjaunu ir pyragus kepu hehehe

  3. Laba diena, labai sudomino sis receptukas, tik kad cia kur gyvenu serbentu nelabai rasiu🙂 kazi ar galima pakeisti kitomis uogomis? Gal melynes sumaisytas su avietemis? hmm…

    • Danaja art Says:

      Smagu, kad sudomino. Šiam pyragui labiausiai tiktų rūgščios uogos. Tai jei ten kur gyvenate auga tokios , tai tikrai tiktų. Visa šio pyrago esmė yra jo rūgštumo ir saldumo derinukas, kuris kaip ir minėjau tikra palaima karštą vasaros dieną🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: