“Širdelės” su migdolais


Jau senokai bekepiau sausainiukus, ir vis todėl, kad niekaip neradau lengvo, greito ir skanaus recepto. Ypač dabar, kai jau vasara ant nosies, tai tikrai jokio įdomumo tupėti virtuvėje ir ką nors kepti. Na, bent jau man tai tikrai. Šiandien dar kartą nuosekliai pasklaidžiau savo Didžiąją kepinių knygą ir atradau tokį lengvutį recepetėlį, tokioms tinginėlėms kaip man.

Produktai: 250g sviesto, 125g cukraus pudros, 2 tryniai, 100g maltų migdolų, 350g miltų, 80g nuluptų migdolų puselių.

Darbo eiga: Sviestą iki purios masės išsukti su tryniu ir cukraus pudra. Įmaišyti maltus migdolus bei miltus ir greitai suminkyti į trapią tešlą. Suformuoti rutulį, jį uždengti ir 2 val. laikyti šaldytuve.

Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių temperatūros. Iš tešlos ant miltais pabarstyto stalo iškočioti 1/2cm storio lakštą ir formele išspausti “širdeles.” Jas dėti ant vienos arba dviejų skardų. Likusį trynį išplakti ir juo aptepti “širdeles.” Ant kiekvieno sausainio dėti po 2 migdolų puseles. Kepti 8-10min.

Mano pastebėjimai: sausainėliai kol karšti yra labai trapūs, todėl juos reikėtų labai atsargiai išimti iš skardos. Neperkepti.

SKANAUS!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: