Šokoladiniai keksiukai


Šį kartą kepiau ne aš, bet mano dukra. Anksčiau šiuos keksiukus ji kepdavo dažnai, bet jie yra gan kaloringi, todėl paskutiniu metu kepame juos tik specialiomis progomis. Keksiukai yra tikrai labai skanūs, ir kur gi nebus kai juose tiek daug skanaus šokolado ir graikinių riešutų. Tešlą paruošite per 10 min, o keksiukus pagaminsite per 30 min. Iš paruoštos tešlos iškepsite apie 12 keksiukų.

Produktai: 250g pusiau saldaus juodojo, sutrupinto šokolado, 90g sviesto, 100g cukraus, 3 kiaušinių atskirti baltymai ir tryniai, 50g paprastų kvietinių miltų, 60g sukapotų graikinių riešutų.

Darbo eiga: įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Paruoškite 12 kekso formelių. Ištirpinkite šokoladą ir sviestą prikaistuvyje dvigubu dugnu virš lėtai verdančio vandens. Sudėkite cukrų ir kiaušinio trynius. Suplakite iki vientisos masės. Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Dideliame dubenyje suplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų. Sudėkite kiaušinių baltymus ir miltus į šokolado mišinį. Tolygiai išdėliokite mišinį po formeles. Ant kiekvieno jų uždėkite po graikinį riešutą. Kepkite, kol gražiai pakils, 15-20 minučių. Patiekite šiltus.

P.S. Receptėlis paimtas iš knygos “Šokoladas.”

SKANAUS!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: