Saldūs krepšeliai


Taip jau nutinka, kad kartais tenka ruoštis įvairioms šventėms ir tada gauni arba bėgti į parduotuvę ir nusipirkti kokį tortą arba tiesiog pasirinkti įdomų receptėlį ir greitai, greitai ką nors skanaus pasigaminti. Dažnai gaunasi ir skaniau ir pigiau, o svarbiausia tikrai sveikiau. Šiame recepte aguonas pakeičiau abrikosų uogiene ir visai skaniai gavosi.

Produktai: 200g miltų, žiupsnelis druskos, 125g šalto sviesto, 125g varškės, kiaušinio trynys.

Įdarui: 2 žaliosios citrinos, 200g rikotos sūrio, 200g varškės, kiaušinis, 100g cukraus, žiupsnelis druskos, 100g aguonų arba vaisių džemo.

Darbo eiga: Kepimo formeles patepti riebalais (aš naudojau vieną didelę formą). Miltus, druską, sviestą, varškę ir trynį išmaišyti. Užminkyti tešlą ir palikti 20 min šaltai. Ant miltais pabarstyto stalviršio iš tešlos iškočioti lakštą. Iš jo išpjauti skrituliukus arba vieną didelį skritulį formai padengti, prispausti kraštus ir palikti šaltai. Citrinas nuplikyti karštu vandeniu, nuo vienos nutarkuoti žieveles. Iš abiejų citrinų išspausti sultis.

Rikotos sūrį, varškę, citrinų sultis ir žieveles, kiaušinį, cukrų bei druską gerai išsukti. Į kiekvieną tešlos krepšelį priberti nuplikytų ir nuvarvintų aguonų arba džemo, tada ant viršaus dėti varškės masę. Kepti iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Ištraukus atvėsinti. Krepšelius išimti iš formelių ar formos ir apibarstyti cukrumi.

SKANAUS!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: