Keksiukai su aliejumi ir fetos sūriu


Šiandien svečiavausi pas mamą ir ieškojau recepto kaip pasidaryti kaimiškų dešrelių. Rytoj važiuoju į sodybą ir vis niekaip nesugalvojau, ką būtų geriau nusivežus pavalgyti vietoj įprastų sumuštinių. Taigi, atsiverčiau vieną “Virtuvė” žurnalą ir akys tiesiog sustojo prie va tokių simpatiškų keksiukų, kurie pagaminti iš fetos sūrio ir alyvuogių ir labai skaniai valgosi su pomidoru. Pagaminau taip greitai, kad net neverta sumuštinio teptis.

Produktai: 250g-miltų, 90 ml-alyvuogių aliejaus (geresnio), 200ml-natūralaus jogurto, 2-kiaušiniai, 150g fetos sūrio, druskos, 10-12 alyvuogių, pipirų,  2 šaukšteliai kepimo miltelių.

Darbo eiga:  pirma sumaišykite visus skystus produktus, po to – sausus, vėliau – abu mišinius. Tešlą supilkite į paruoštas keksines formeles ir kepkite  200 laipsnių temperatūroje orkaitėje apie 20 min.

Patarimas: skaičiau, kad kepant keksiukus labai svarbu laikytis recepte nurodytų produktų kiekių ir neišradinėti savo recepto. Taip pat, jei kepant keksiukus reikia dėti kepimo miltelius , tai tešlą reikia sukti tik tiek kiek reikia, geriau nenaudoti mikserio nes taip pakeisime tešlos struktūrą ir keksiukai gausis skylėti.

SKANAUS!

2 atsakymai to “Keksiukai su aliejumi ir fetos sūriu”

  1. Gal galėtumėte patikslinti, kiek šaukštelių kepimo miltelių reikia? Dėkoju.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: