Varškės pyragas su trapiu viršumi


Nors šiandien ne ta diena kai pristatau kokį naują receptėlį, bet draugės paprašyta dedu šio puikaus, nuostabaus, tikrai nekaloringo pyrago receptuką. Beje, nuotrauka tai kalėdinė, nes paskutinį kartą kepiau kalėdoms.

Produktai pagrindui: 100 g rupių miltų sviestinių keksų, 60 g lydyto sviesto.

Poduktai įdarui: 4 kiaušiniai, 500 g sūrio “Ricotta” (žinokite su Mascarpone sūriu išeina daug , daug skaniau), citrinos sulčių, 50 g cukraus, 100 km grietinėlės, pak, vanilinio pudingo miltelių, druskos, indelis konservuotų vyšnių.

Produktai pyrago viršui: 50 g sviesto, 50 g cukraus, 100 ml grietinėlės, 100 g saulėgrąžų sėklų.

Darbo eiga: keksus susmulkinti elektriniu maišikliu su pjaustymo antgaliu ir suminkyti su sviestu. Masę tolygiai paskirstyti ant 24 cm skersmens torto formos dugno. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir sumaišyti su varške, citrinos sultimis, cukrumi, grietinėle ir vanilinio pudingo milteliais. Viską išplakti iki purios masės. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į varškės masę. Paskui įmaišyti nuvarvėjusias vyšnias.

Torto viršui skirtą sviestą išlydyti, jame ištirpinti cukrų, tačiau nelaukti, kol skystis paruduos. Pilti grietinėlę ir viską užvirinti. Suberti saulėgrąžų sėklas ir viską ataušinti. Orkaitę įkaitinti iki 170 laipsnių temperatūros. Ant toroto pagrindo dėti varškės įdarą ir užtepti saulėgrąžų masę. Kepti apie valandą.

Mano pastebėjimai: nedarykite mano klaidos. Kepkite ne ilgiau kaip valandą, nors tortas įbedus pagaliuką atrodys neiškepęs. Iškepę , pyrago nejudinkite iš formos, o pilnai atvėsusį, dėkite į šaldytuvą. Pjaustome ir valgome tik kitą dieną!

Mamos diena artėja!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: