Pikantiški sausainiai su sūriu


Nusprendžiau, kad jau gana kepti vien tik saldžius sausainius.  Aš labai mėgstu gerti arbatą, todėl anksčiau dažnai pirkdavau tokius sūrius krekerius su kmynais. Pavarčiaus savo Didžiąją Kepinių Knygą ir labai nustebau, kai radau tokius va pikantiškus sausainėlius. Receptas tikrai lengvas, išmynkiau tešlą kol pietums viriau bulves. 

Produktai: 500 g miltų, 450 g sviesto ( pačiai tešlai teriaikia 250g sviesto), 150 g trinto Ementalo sūrio ( aš dėjau trintą Olandišką), 2 kiaušiniai, 1-2 šaukšteliai druskos (jei nemėgstate sūriai, dėkite tik vieną), trynys, 2-3 šaukštai peino, 10 g aguonų, 10 g sezamo sėklų (aš turėjau tik sezamo).

Darbo eiga: Miltus persijoti į dubenėlį, įdėti 250 g sviesto, supjaustyti gabalėliais arba dar geriau, sutarkuoti, suberti sutrintą sūrį, druską, įmušti kiaušinius. Viską minkyti rankomis ir 2 val. tešlą laikyti šaldytuve.

Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių temperatūros. Tešlą padalinti į 4 dalis ir ant miltais pabarstyto stalo arba lentos iškočioti 2 mm storio lakštus. Išspausti sausainius ir sudėti ank kepimo popieriumi išklotos skardos. Tryni išplakti su pienu. Šiuo mišiniu aptepti sausainius. Dalį sausainių pabarstyti aguonomis, dalį-sezamo sėklomis. Dėti į iš anksto įkaitintą orkaitę ir kepti 6-8 min.

Sviesto rutulėliams 200 g sviesto supjaustyti mažais kubeliais ir iš jų suformuoti rutulėlius. Prieš patiekiant sviestą laikyti labai šaltame vandenyje. (Aš tai tą dalį praleidau, čia gal labiau tiktų tas sviestukas prie vėlykinio stalo).

SKANAUS!

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: