Riešutiniai sausainiai


Čia aš  taip ruošiuosi vėlykoms:) Specialiai kepiau sausainius tokiuose spalvotuose krepšeliuose, kad atrodytų kaip vėlykiniai kiaušiniai. Svarbiausia, kad tešla gavosi ne kieta, nes pagal receptą reikėjo ją plonai kočioti ir daryti formeles, o man norėjosi kiaušinių!

Produktai: 1.5 stiklinės miltų, 1 stiklinė maltų, kepintų riešutų, 1/2 cukraus pudros, 100g sviesto, 1 kiaušinis, 1/2 šaukštelio vanilinio cukraus su natūralia vanile.

Darbo eiga: sviestą išsukite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus sumaišytus su pakepintais, maltais riešutais. Suformuokite rutulį ir laikykite šaltai apie 1 val. Formuokite rutuliukus, dėkite į popierines formeles ir kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol paruduos.

Mano pastebėjimai: galima atšaldytą tešlą 0,5 cm kočioti ir daryti formeles. Tada jas iškepti ir pamirkius į šokoladinį glajų suklijuoti puselėmis.

P.S. Receptukas pritaikytas remiantis receptu “Virtuvė“ kovo mėn.

SKANAUS!

Parašykite komentarą