Sausainiai su obuoliais


Šitų sausainiukų recepto ieškojau gana ilgai. Nežinau kodėl, bet nė vienoje naujo leidinio kulinarinėje knygoje, būtent tokio recepto neradau. Paauglystėje, kai parduotuvėse galėjai nusipirkti tik vienos ar daugiausiai dviejų rūšių sausainių, aš dažnai kepdavau kaip tik šiuos obuolinius. Prisimenu, kad dažnai vietoj obuolių dėdavau tokius, šiais laikais vadinamus , “guminius saldainius”, bet jie anais laikais buvo mažiau guminiai, apibarstyti cukrumi.

 Produktai: 250 g sviesto (80%), 2 šaukšai riebios grietinės, 1 kiaušinis, 4 šaukštai cukraus, 2-3 obuoliai, miltų tiek, kad tešla gerai kočiotųsi, bet nebūtų per daug kieta, druskos, cinamono, vanilinio cukraus.

Darbo eiga: Obuolius nuplauti ir nulupti, supjaustyti skiltelėmis ir užpilti cinamonu bei vaniliniu cukrumi.  Šaltą sviestą smulkiai supjaustyti, įdėti grietinę, kiaušinį, druską, cukrų. Išminkyti tešlą ir 1 val. laikykite šaldytuve. Padalinkite tešlą į dvi dalis, plonai iškočiokite, supjaustykite juostelėmis. Ant kiekvienos juostelės dėkite po obuolio skiltelę ir suvyniokite. Sausainio viršų galima užtepti plaktu kiaušinio tryniu ir pabarstyti riešutais.  Kepti apie 15-20 min. 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

SKANAUS!

2 atsakymai to “Sausainiai su obuoliais”

  1. kazkaip neprisimenu, kad būtum dėjus guminius saldainius vaikystėj į šituos:/ prisimenu tik su obuoliais😉 labai skanūs būdavo

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: