Vaniliniai sausainiai


Ir vėl šeštadienis, ir vėl naujas sausainių receptas. Vis dar laikausi žadėtojo sausainių kepimo plano, nors jau tikrai žinau, kad vasarą , kai išvažiuosiu mėnesiui į Ameriką, tikrai nebus kada kepti šiuos gražuoliukus. Beje, iškepiau aš juos penktadienio vakarą ir dar karštus palikau ant stalo, o pati iškeliavau pas draugę į svečius. Kai grįžau namo, sausainių tikrai pastebimai sumažėjo, matyt dukra ir jos draugės ir sumažino savaitinių sausainių atsargų kiekį. Bet pliusas man kaip kepėjai. Kas gi valgytų neskanius sausainius?

Produktai: 250g miltų, žiupsn. kepimo miltelių, 125g cukraus, žiupsn. druskos, 3 tryniai, 125g maltų migdolų arba lazdyno riešutų, 200g šalto sviesto arba margarino. Pavoliojimui 2 šauktai cukraus pudros ir pak. vanilinio cukraus.

Darbo eiga: Miltus gerai sumaišyti su kepimo milteliais ir užsijoti ant lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą, į jį suberti cukrų, vanilininį cukrų, druską, maltus riešutus, bei trynius.

Ant kauburėlio kraštų sudėti sviesto arba margarino gabalėlius ir pradedant nuo išorės suminkyti į vientisą tešlą. Ją apie 30 min. palaikyti šaldytuve. Orkaitę įkaitinti iki 175 laipsnių temperatūros. Iš tešlso suformuoti nykščio storio rinėlius, jų galus paploninti ir sulnekti kaip ragelius. Juos dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 10-20 min. Persijoti cukraus pudrą, sumaišyti su vaniliniu cukrumi ir dar šiltus sausainius apibarstyti šiuo mišiniu.

SKANAUS

4 atsakymai to “Vaniliniai sausainiai”

  1. atrodo skaniai :}

  2. turėtų būti labai skanūs

  3. Bandziau daryti. Laaaabai skanu

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: