Trapūs sausainėliai


Vėl kepame. Ir vėl kepame? Negaliu patikėti, kad dar neatvėsau nuo kepinių maratono. O dabar, kai vyksta Olimpinės žaidynės, tai iš vis reikia neatsilikti, o startavus su kepiniais, palaikyti tinkamą formą ir neiškristi iš trąsos. Šį kartą mano meniu trapūs sausainėliai. Ir vis dar Olimpine dvasia, galiu pasakyti, kad jei reikėtų įteikti olimpinį sidabrą tai jis greičiausiai atitektų kaip tik jiems. Auksas vis dar trikampėlių naudai , bet jei šiuos puikius sausainėlius užteptume šokoladiniu glajumi ir pabarstytume kapotais riešutėliais, tai nebežinočiau kuriam auksas atitektų. Be je, šį kartą receptukas iš seno leidimo “Didžiosios virėjos” knygos. Knyga sena, receptai ten senovinio tipo, kaip sakoma senosios, ikikarinės Lietuvos, viskas matuojama šaukštais, stiklinėmis ir svarais. Na, argi ne puiku, kai tau nereikia nieko sverti. Pasiimi didelį šauktą ir kabini visko po truputį.

RECEPTAS: Paimti 3 šaukštus grietinės, 3 šaukštus grietinėlės, 2 šaukštus sviesto, 3 kiaušinius, 2 šaukštus cukraus, sutarkuotos citrinos žievelės, miltų tiek, kad tešlą galima būtų kočioti. Viską sudėjus gerai išmaišyti ir iškočiojus vidutiniško storumo tešlą daryti įvairias formeles. Sudėti ant skardos, patepti tryniu, pabarstyti cukrumi ir kapotais migdolais. Pastatyti į krosnį 20 min. Juokauju, kepti reikėtų apie 180 laipsnių temperatūroje apie 20 min. Nors originale parašyta kaip tik, kad kepti krosnyje.

Mano pastabos: aš, kad negadinti kiaušinio tai aptepiau sausainius pirma tryniu, o kai trynio neužteko tai išsiplakiau baltymus ir juos taip pat užtepiau. Sakyčiau, kad sausainiai dar skanesni jei po aptepimo dar pastovi apie 15 min prieš kepant. Būtinai įdėkite citrinos žieveLę, ji tikrai keičia sausainių skonį. Beje, aš naudojau kaimišką grietinę, kiti produktai “miestietiški.”

SKANAUS !

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: