Avižinių dribsnių sausainiai


Mėgstu avižinius sausainius. Bet paskutiniu metu vis nusiperku kažkokius karčius ir kietus, todėl pradėjau ieškoti lengvai paruošiamo avižinių dribsnių sausainių recepto. Radau vieną tokį “Antrojoje tinginės valgių knygoje,” bet jis pasirodė keistai trumpas. Na aš tai apsidžiaugiau. Jei trumpas galvoju, tai tikrai lengvas. Nusipirkau parduotuvėje trūkstamų produktų, viską sudėjau į mikserį ir jau svajojau, kad po 20 min. mėgausius naminiais sausainiais… Atidariau mikserio dangtį, pačiupinėjau tešlą ir nesupratau kaip iš tokios trapios tešlos padaryti plokščią paplotėlį. Viskas byrėjo tarp pirštų. Ir tada nusprendžiau, kad lietuviai vertime padarė klaidą ar tiesiog užmiršo paminėti kokį reikalingą produktą. Todėl šis receptas galima sakyti parašytas Darjos Doncovos, o pagerintas mano pačios. Manau, kad sausainiai tikrai pavyko, nes jau šiandien draugės valgė ir sakė, kad nerealiai skanu.

Produktai: 250g miltų, 250g cukraus, 200 g aliejaus, 80g sviesto arba margarino, 250g avižinių dribsnių, 250g kokoso drožlių, 2 kiaušiniai.

Darbo eiga: Visus produktus sumaišyti, suformuoti nedidelius paplotėlius, sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti kol stipriai apskrus 180 laipsnių temperatūroje.

Patikėkite, receptas tikrai labai lengvas ir net nepatyręs kepėjas neturės problemų jį įgyvendinant. Tiesa, iš tiek produktų išeina panašiai trys vidutinio dydžio skardos sausainių. Jei norisi mažiau , ruoškite iš pusės normos visų produktų.

Vienas atsakymas to “Avižinių dribsnių sausainiai”

  1. Gardūs sausainėliai, išbandžiau, lb patiko!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: