Berlyno sausainiai


Vis dažniau nebegaliu pirkti parduotuvėse parduodamų konditerijos gaminių. Paskaitau sudėtį ir padedu. Net specializuotose kepinių parduotuvėse krizės metu sausainiai tokie kieti, kad nepatogu nei pačiam valgyti nei svečią vaišinti. Anksčiau, prisimenu pati sakydavau, kad nusipirkti išeina ir greičiau ir patogiau ir kartais net pigiau, bet patikėkite, dabar taip nebemanau ir bandau vėl prisiminti visų kepimo paslapčių. Štai šie berlyno sausainėliai iš Darjos Doncovos kepinių knygos “Antroji tinginės valgių knyga.” Sausainėliai tikrai laaabai skanūs ir tikrai net tinginys netruks ilgai juos pasigaminti.

Sudėtis: 250g margarino, 1 trynys, 1 šaukštas cukraus, šaukštelis nugesintos actu sodos, 1 varškės sūrelis (neglazūruotos) arba 100g varškės be razinų, 1,5 stiklinės miltų.

Įdarui: 1 citrina, 1 kiaušinio baltymas, 4 šaukštai cukraus.

Darbo eiga:  Suminkštėjusį margariną ištrinti su tryniu, cukrumi, nugesinta soda ir varškės sūreliu. Suberti miltus , gerai išmaišyti ir suminkyti tešlą. Aš pati viską sumaišiau virtuviniu kombainu. Tiesiog sudėjau supjaustytą gabaliukais margariną ir kitus produktus kartu, nebėriau tik miltų. Tada išsukau iki pokietės masės. Tada subėriau miltus ir vėl virtuviniu kombainu išsukau tešlą. Tada išverčiau tešlą ant medinės lentos ir pabaigiau minkyti rankiniu būdu. Tinginiams tikrai patariu įsigyti virtuvinį kombainą, kuris gali išsukti tešlą.

Tada tešlą iškočioti ant miltais pabarstytos lentos ar stalo. Pastebėjims: kočiokite kiek įmanoma ploniau. Žodžiu, man tai nelabai gavosi plonai, bet kitą kartą pabarstysiu daugiau miltų, kad nekibtų prie stalo:) Kai tešla iškočiota reikia jos viršų aptepti įdaru. Suvynioti į pailgą vyniotinį ir supjaustyti stambiais 1,5-2cm storio gabalėliais. Kepti 180 laipsniu orkaitėje kol gražiai apskrus.

Įdaras: Citriną sutarkuoti ir sumaišyti su baltymu, išplaktu su cukrumi.

Labai skanu su pienu arba balinta kava. Skanaus!!

3 atsakymai to “Berlyno sausainiai”

  1. Sveiki,
    bandysiu kept šiuos sausainiukus, skaniai ir paprastai atrodo🙂. Tik… kaip tą citriną sutarkuot? Žievelę? Ar visą?

  2. paprastai tai citriną reikėtų nuplikyti karštu vandeniu ir kai atvės sutarkuoti. Aš tarkuoju tiesiog burokine tarka.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: